Loonbedrijf Versteeg zit niet stil – Grondleggers.

Volgens Gerrit (68) zegt leeftijd niet veel. “Ons bedrijf, dat in 1958 is opgericht door mijn vader, moet doorgaan. Ik probeer ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt.” Loonbedrijf Versteeg telt vijf medewerkers en heeft vooral veebedrijven als klant. Momenteel is er een grote renovatie van het bedrijf aan de gang. Een oude schuur wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw, met een kantoorruimte en opslagruimte.

Koop lokaal

De nieuwe Doosan DX160W-7 is bestemd voor de verhuur. Nijland Service bouwde de machine naar wens van de klant op met een engcon draai/kantelstuk met gripper en DC2 besturing, giekvering, Wiejelo automatische vetsmering, Nokian 650/45-22.5 Excavator banden, RVS kettingkist aan de voorzijde, kunststof spatborden met stalen beschermplaten, een Beco slotenbak, een opklapbare treeplank met klompensteun en een extra lekleiding. Machinist Jan Ekkerink is lovend over de capaciteit en de mogelijkheden die de machine biedt. Voor Gerrit was de keuze voor Nijland Service vanzelfsprekend. Hij leeft naar de leuze ‘Wees loyaal, koop lokaal’. “Door lokaal te kopen, verbeter je de sociale leefbaarheid in de omgeving. Dat mankeert er tegenwoordig nog wel eens aan. Dan heb ik het niet alleen over de bakker en de slager, maar ook over grondverzetmachines. Ik kies voor kwaliteit en service, en dat biedt Nijland. ”

versteeg met doosan in achtergrond

Geen woorden maar daden

Doordat er op melkveebedrijf met een robot wordt gemolken, kan Gerrit zich focussen op de dagelijkse leiding van het loonbedrijf. “Nou ja, voor zover ik niet met de politiek bezig ben.” Politiek??? Weer die bulderende lach. Gerrit heeft namens de BBB een zetel in de Provinciale Staten. “Dat zit zo. Ik heb bijna zeventig jaar aan levenservaring. Dat wordt nogal eens onderschat. Ik kan nuances aanbrengen waar iemand met twintig jaar ervaring dat niet kan. Ik vind overal wat van. En dan moet je niet alleen maar praten, maar die woorden omzetten in daden. Na een impulsieve actie heb ik me aangemeld voor de BBB. Ik ben met voorkeursstemmen gekozen en dat vertrouwen mag je niet beschamen. Dus zo ben ik in de Provinciale Staten beland.” Gerrit, die de portefeuille landbouw beheert, heeft een groot sociaal hart. “Het woord samenleving zegt alles: je moet het samen doen. Ik zie de samenleving als tandwielen die in elkaar grijpen. Breekt er een tand af, dan raak je uit balans.”

Graafmachine doosan
Doosan graafmachine oranje

Gewoon aans!

En dan is er nog de streektaal revue. “Dat is een beetje een uit de hand gelopen hobby”, vertelt Gerrit. “In de winterdag zijn er minder agrarische activiteiten, dus heb ik wat meer tijd. Achtendertig jaar heb ik in ‘Boer’nleu’ gespeeld – 65 voorstellingen met 35.000 bezoekers. Toen dat stopte zijn een collega en ik doorgegaan met ‘Gewoon aans!’. En we zijn nu bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling. Daarmee gaan we naar theaters van Hardenberg tot Zwolle en Winterswijk. Het is geweldig mooi om te doen.” Eenmaal op de praatstoel kan Gerrit uren bevlogen blijven praten. Zijn dagen zitten vol; soms is het een uitdaging om alle ballen in de lucht te houden. “Tja, ik ben actief, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Maar zolang ik het leuk vindt, blijf ik doorgaan; daar krijg ik energie van!”

Pensioen? Da’s voor oude mensen!

Een bulderende lach is het antwoord op onze constatering dat hij inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Gerrit Versteeg, eigenaar van Loonbedrijf Versteeg in Ambt Delden, is niet bepaald het type om achter de geraniums te zitten. Zijn dagen zijn gevuld met zakelijke afspraken, politieke vergaderingen en de revue. Samen met zijn vrouw Sini runt hij daarnaast ook nog een melkveebedrijf met 70 melkkoeien en jongvee. Waar anderen erover denken om te gaan stoppen, investeert Gerrit nog in een gloednieuwe mobiele Doosan DX160W-7 graafmachine.

Dit artikel is ook terug te vinden in de Winter editie van Grondwerk.

Wil je dit magazine graag 4 x per jaar op de mat hebben? Neem dan contact met ons op!

Grondwerk Magazine

–   Slim gehuurd
–   Jaargang  10
–   Winter 2023

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem gerust contact op. Wij vertellen je graag meer!

Bel 0547 - 291 291

Of ga naar onze contactpagina

Verkoop Verhuur Veiligheidskeur Parts Service

Bel me terug